Digi kljucevi


U Digi TV krenuo DigiSport Hungary i DigiSport Romania

2009-07-27 14:15

Novi sportski kanali u Digi TV
U Digi TV krenuo DigiSport Hungary i DigiSport Romania
Autor teksta: mPortal, 2.7.2009 u 14:40

Pompozno najavljivani sportski kanali u produkciji Digi TV-a, DigiSport, krenuli su jučer sa eksperimentalnim emitiranjem u okviru platforme Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 na 1° zapadno. Zbog kroničnog nedostatka transponderskog kapaciteta, DigiSport Hungary i DigiSport Romania startali su na programskim pozicijama koje su do jučer držali kanali GSP TV 2 i Sport Klub Romania.

ImageDigi TV je u proteklih nekoliko mjeseci uložio puno sredstava u vlastite sportske kanale DigiSport kojih bi do početka službenog emitiranja trebalo biti ukupno 4 (DigiSport 1,2,3 i 4), a oni bi trebali biti jedan od glavnih motora razvoja ove platforme u Mađarskoj i Rumunjskoj gdje Digi TV ima uvjerljivo najveći broj korisnika.

DigiSport će emitirati brojne sportske prijenose uključujući njemačku Bundesligu i španjolsku La Primeru. Zanimljivo je da se na Digi Sport najavljuju prijenosi Bundeslige iako je prije nekoliko mjeseci Eurosport najavio da će prijenose prve i druge njemačke nogometne lige emitirati na kanalu Eurosport 2. Osim njemačke i španjolske nogometne lige, novi bi kanali trebali prenositi i prvu rumunjsku ligu Liga I ali i brojne druge sportske događaje. Primjerice, na DigiSport će se prikazivati i UEFA Europa League.

Image

Ostatak DigiSport kanala trebao bi stići sa aktivacijom novog transpondera Digi TV-a na 1° zapadno. Novi transponder sa sobom bi trebao donijeti i rumunjski filmski paket Cinestar koji se sastoji od kanala Cinestar, Actionstar i Comedystar tako da je novi transponder već dobrano popunjen sa kanalima za Rumunjsku i Mađarsku, pa teško da možemo očekivati neka konkretnija programska pojačanja za naše tržište.

Početni troškovi za pokretanje DigiSport kanala iznosit će otprilike 1.4 milijuna eura, odnosno 1.8 milijuna eura u 2010 i 1.5 milijuna eura u 2011 godini.

Iako su u početku Digi Sport kanali najavljivani samo u Rumunjskoj, u međuvremenu je odlučeno da krenu i u Mađarskoj, drugom po veličini tržištu za Digi TV.

—————

Back