Digi kljucevi


CineStar TV

2009-07-27 14:16

CineStar TV se širi
CineStar TV uskoro i u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini
Autor teksta: mPortal, 22.6.2009 u 00:14

Kako javlja domaći filmski portal filmski.net, prvi hrvatski filmski kanal CineStar TV do kraja ove godine započet će sa emitiranjem svojeg programa i u zemljama u susjedstvu: Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji! Navodi se da će to biti "malo izmjenjena varijanta" postojećeg kanala, što bi moglo značiti da će se programska shema morati prilagoditi tim tržištima zbog tv prava. Cinestar TV je sa službenim emitiranjem u Hrvatskoj krenuo 8. lipnja ove godine.

ImageIza CineStar TV-a stoji tvrtka Blitz film i video, čiji je predsjednik, Hrvoje Krstulović, najavio dobru vijest i za sve nacionalne televizije: CineStar TV neće inzistirati na ekskluzivnim premijerama Blitzovih kino hitova, već će ravnopravno prodavati TV prava za popularne filmove svim zainteresiranim televizijskim postajama. Filmofile će sigurno obradovati vijest da filmovi neće biti prekidani reklamama, a Krstulović je istakao da neće biti ni prekidanja odjavnih špica, "'kao što to rade komercijalne TV mreže, povređujući autorska prava." Novost je i da se gledatelji mogu početi navikavati na specifične termine, svi filmovi emitiraju se na neparne sate (9.00, 11.00 itd.), a predviđeni su i posebni programski ciklusi.

Na presici u Branimir centru predstavnici CineStar TV-a objavili su informaciju da će taj kanal prikazivati 300-350 filmova godišnje, što laički rečeno znači skoro svaki dan po jedan novi film. Najavljena je velika interaktivnost između gledatelja i kanala, što uključuje prikazivanje filmova po izboru gledatelja, uz nagradnu igru kao mamac za glasovanje. Gledatelji će sudjelovati u izboru najboljih, ali i najgorih filmova u programu CineStar TV-a, te birati liste kino i DVD naslova.

Image

Istaknuto je da je kanal CineStar TV korisnicima dostupan bez dodatne naknade, te da bi do kraja 2009. trebao ostvariti plan emitiranja u više od 400.000 kućanstava, što je gotovo 40% kućanstava u Hrvatskoj. Zasad ovaj domaći projekt emitira u MAXtv-u, Iskon.TV-u i B.net kabelskoj televiziji, a kako bi ostvarili ambiciozan plan emitiranja u 400.000 hrvatskih pay tv kućanstava, neophodno je da CineStar TV postane sastavni dio ponude DTH platformi Total TV (16° istočno) i Digi TV (1° zapadno).

Posebno zanimljiva informacija je i ona da se u dogledno vrijeme planira i HD verzija ovog filmskog kanala, što će zasigurno oduševiti vlasnike LCD i Plasma televizora kompatibilnih sa visokim rezolucijama.

Pokrenuta je i službena web stranica na adresi www.cinestartv.hr no zasad bez konkretnih sadržaja.

Image

(Filmski.net)

—————

Back