Digi kljucevi


Novi dječji kanal Disney XD kreće i u Hrvatskoj i Sloveniji

2009-08-06 11:14

Disney XD i kod nas
Novi dječji kanal Disney XD kreće i u Hrvatskoj i Sloveniji
Autor teksta: mPortal, 20.6.2009 u 17:01

Neslužbeno doznajemo da će dječji kanal Disney XD od ove jeseni krenuti sa emitiranjem i u Hrvatskoj te susjednoj nam Sloveniji. Očekivano, novi će dječji kanal krenuti umjesto sadašnjeg kanala Jetix koji se gasi i prepušta svoju programsku poziciju Disney XD-u. Iako se radi o još uvijek neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, očekivali smo da će se na jesen i kod nas dogoditi transformacija kanala Jetix u Disney XD (ili Disney Channel, kao što se dogodilo u središnjoj Europi) pa tako ova vijest i nije toliko veliko iznenađenje.

ImageNo, ima i jedna vrlo dobra vijest - Disney XD će emitirati u lokaliziranom obliku, na slovenskom i hrvatskom jeziku pa bi tako najmlađi gledatelji u Hrvatskoj već od ove jeseni trebali imati priliku pratiti još jedan dječji kanal na hrvatskom jeziku (prvi i trenutno jedini je Mini TV).

Naši izvori također napominju da će se verzije kanala Disney XD za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju međusobno razlikovati iako bi to bilo pomalo neočekivano s obzirom na veličinu pay tv tržišta u Hrvatskoj i Sloveniji - logičnije je očekivati zajedničku verziju za Hrvatsku i Sloveniju koja bi pokrivala otprilike 800.000 pay tv kućanstava.

Image

Kanal Jetix kojeg će za nekoliko mjeseci zamijeniti Disney XD već je prisutan u svim većim digitalnim platformama u Hrvatskoj; prisutan je u DTH platformama Total TV (16° istočno) i Digi TV (1° zapadno), te u digitalnoj ponudi kabelske televizije B.net (dječji paket) i u osnovnom paketu T-comove IPTV platforme MAXtv.

Opširnije informacije uskoro.

(mPortal.com.hr)

—————

Back